Recente Blogs

MSN

Geplaatst op: 29-04-2014

Het begrip MSN is onder de huidige jeugd vrijwel niet meer bekend, echter enkele jaren geleden werd er volop gebruik gemaakt van MSN. MSN was een chatplatform opgezet door Microsoft. Op MSN kon je chatten met iedereen die je toegevoegd had aan je lijst met vrienden. Waar nu door alle scholieren facebook wordt gebruikt was enkele jaren geleden MSN het begrip onder de jongeren. In  het jaar 2004 maakten 27 miljoen mensen in Europa gebruik van MSN wat al aangeeft hoe populair het programma was.

In een gesprek

Wat tegenwoordig allemaal vanzelfsprekend is was in de tijd van MSN nog mooi, nieuw en modern. Zo kon je zelf smileys maken en toevoegen in je gesprekken zodat je deze naar je vrienden kon sturen. Verder kon je wanneer je de beschikking had over een externe webcam een videogesprek houden. Een andere functie van de live chat was het feit dat je bestanden naar elkaar kon sturen wat dus gemakkelijk was om dingen als filmpjes, foto's en muziek te delen. En wat misschien wel de populairste functie kan worden genoemd is de aanpasbare schermnamen. Je kon zo je naam wijzigen met bijvoorbeeld een boodschap erin welke jouw vrienden dan zagen. Zo hoefde je als je een nieuwe mobiel had niet iedereen een bericht te sturen maar kon je het op deze manier gemakkelijk delen.

Het einde van MSN

Na jaren van gebruik en updates heeft Microsoft besloten om het programma per 30 april 2013 uit de lucht te halen. In plaats van MSN zouden gebruikers kunnen overstappen naar het programma skype welke meer is gericht op videogesprekken. Het einde van MSN is gevolgd van meerdere factoren als het groeiende gebruik van social media. Hierbij waren de grootste concurrenten Hyves en Facebook.