Recente Blogs

Posters (de papieren variant)

Geplaatst op: 29-04-2014

Tegenwoordig worden veel kamers ermee versierd en zijn de posters hier dan ook van bekend. Een papieren poster van jouw favoriete artiest of film, iedereen kent ze. Echter is dit lang niet het enige doel waarvoor papieren posters worden gebruikt. Het is namelijk een zeer veelzijdig middel dat nooit uit de mode zal raken. Zeker als reclame middel voor bijvoorbeeld festivals en dergelijke.

Ontstaan van posters

Posters werden in de middeleeuwen al gebruikt, alleen niet als reclame. De posters werden gebruikt om bijvoorbeeld wetswijzigingen mede te delen aan het volk. Later werden posters ook gebruikt om andere mededelingen te doen. Zo was William Shakespeare een van de eersten die de posters gebruikte om zijn voorstellingen aan te kondigen. Later rond het jaar 1890 konden er afbeeldingen op posters worden gedrukt. Dit werd veel gebruikt voor educatieve posters en wereldkaarten. In de wereldoorlogen werd er ook veel gebruik van posters gemaakt om leden te werven voor het leger.

Reclame posters

Een veel gebruikte vorm van posters is het maken van reclame. Je kan er eigenlijk niet eens meer omheen tegenwoordig. Op elk treinstation en langs alle snelwegen hangen grote posters voor bedrijven. Naast de reclame voor bedrijven gebruikt de politiek ook veel posters om reclame te maken. Voor de verkiezingen zijn zelfs speciale aanplak borden geplaatst in Nederland.

Street-art

Een andere minder bekende vorm van het gebruik van posters is street-art. Hierbij worden posters bedrukt met een bepaalde print van een artiest welke deze vervolgens ergens op straat opplakt. Een bekend voorbeeld zijn de posters van OBEY welke door het plakken van posters wereldwijd bekend is geworden en nu zelfs een eigen kledinglijn heeft van zijn posters.