Recente Blogs

Realtones

Geplaatst op: 29-04-2014

De ringtones waren al een hele ervaring voor veel gebruikers echter door de steeds verdere ontwikkeling van technologie konden de tunes worden uitgebreid van enkele geluiden naar nummers. Deze nummers worden de zogenoemde real ringtones of realtones genoemd. Dit zijn geluids fragmenten van liedjes of bijvoorbeeld uit films. De realtones zijn vaak nog onbewerkte fragmenten welke kunnen worden afgespeeld op mobiele telefoons in de vorm van een mp3 bestand. Doordat de realtones pas later op de markt zijn gekomen kan het zijn dat de oudere telefoons deze niet af kunnen spelen. Er zijn veel bekende ringtones en er is ook een periode geweest dat er op tv veel werd geadverteerd voor ringtones.

Bekende realtone verkopers

Voor ringtones werd voornamelijk veel geadverteerd op tv waarvan de bekendste verkoper toch wel het bedrijf 'Jamba!' is. Jamba! is bekend van de reclames op onder andere Comedy Central, TMF en MTV. Op tv werden leuke en aantrekkelijke ringtones laten horen met een, wat leek, goedkope prijs eraan vast. Echter kon het zomaar zo zijn dat bij aankoop van een ringtone de gebruiker ongemerkt aan een abonnement vast zat. Dit is ook een punt waarop veel kritiek is gekomen bij Jamba!. De bekendste reclame die Jamba! waarschijnlijk op de markt heeft gebracht is de Crazy Frog. Een grappig  filmpje met realtone erbij over een gekke kikker welke bij vrijwel iedereen bekend was.

Zelf ringtones maken

Naast dat je ringtones kant en klaar op je telefoon kan zetten is er ook de mogelijkheid om zelf een ringtone te maken. Er zijn allerlei applicaties waarmee je zelf nummers kan maken en deze kan opslaan op je mobiel. Op deze manier kan je je telefoon dus extra personaliseren.