Recente Blogs

Ringtones

Een ringtone, wie heeft er tegenwoordig geen op zijn mobiel. De muziekjes welke gebruikt worden om je mobiele telefoon of smartphone te personaliseren als je wordt gebeld. Van oorsprong was de ringtone ervoor bedoelt om de eigenaar van de telefoon erop te wijzen dat deze wordt gebeld. Toen de mobiele telefoons net bestonden was het nog helemaal niet normaal dat je gebeld werd op je mobiel. Het was voor veel mensen dan ook bijna iets om je voor te schamen als je mobiele telefoon afging, iets wat we ons tegenwoordig niet eens voor kunnen stellen. Over de tijd zijn er ontelbaar veel verschillende ringtones uitgebracht, waarvan de bekendste toch wel de Nokia tune is.

Monofone ringtones

Vanaf de eerste mobiele telefoon bestaan er ook al ringtones. De eerste ringtones waren de zogenaamde monofone ringtones. Dit zijn ringtones  welke bestaan uit slechts een enkele melodie. Het is bij de monofome ringtones dan ook niet het geval dat je een leuk muziekje kan maken. Dit was voor vele mensen dan ook de reden dat ze niet gebeld wilden worden.

Polyfone ringtones

De monofone ringtones zijn er al sinds het bestaan van de mobiele telefoon, echter in 2001 zijn ook de polyfone ringtones op de markt gebracht. De polyfone ringtones waren al een stuk verdraaglijker voor de mensen door het feit dat binnen deze beltonen al meerdere geluiden op het zelfde moment konden afspelen. Dit maakt dus dat er al iets meer van een melodie kon worden gevormd. De polyfone ringtones zijn als eerst in Japan op de markt gebracht waar de technologie op het gebied van mobiele telefoons al een stuk voorliep.

Artikelen

Truetones

Categorie: Ringtones / 29-04-2014 10:00

De markt van muziek op de mobiele telefoon is begonnen met de monofone ringtones welke kort daarop werden opgevolgd door de polyfone ringtones. Echter niet heel veel later kwamen de truetones op de markt. De truetone is in principe hetzelfde als een realtone, wat wil zeggen dat het een ringtone is welke is gecodeerd als een mp3, AAC of een WM

Lees meer...

Realtones

Categorie: Ringtones / 29-04-2014 09:55

De ringtones waren al een hele ervaring voor veel gebruikers echter door de steeds verdere ontwikkeling van technologie konden de tunes worden uitgebreid van enkele geluiden naar nummers. Deze nummers worden de zogenoemde real ringtones of realtones genoemd. Dit zijn geluids fragmenten van liedjes of bijvoorbeeld uit films. De realtones zijn

Lees meer...